Aktuellt

2017

Akvarellkurs med Tina Thagesson

Kursen är den 27-28/1 på Kollektivverkstan och anmälan sker till Eva Hörnlund på evahornlund@gmail.com.


Helgkurs i kroki med Caroline Ring

Vill du lära dig teckna kroki och skissa efter levande modeller? 
Caroline Ring, uppskattad konstnär och lärare på Sundsvalls Konstskola håller helgkurs i kroki med oss. Med spännande övningar och instruktioner guidar hon i två dagar.
Kroki kommer från det franska ordet ”Croquis” och översätts på svenska till "snabb teckning". I modellteckning arbetar man snabbt med att skissa av modellen i olika ställningar och skapa en teckning för kroppspositionens vikigaste aspekter. 
Tid: 12.00 - 16:00, lördagen den 21 oktober och söndagen den 22 oktober. 
Pris: 300kr + medlemskap i Sundsvalls Kollektivverkstad. 
Fika till självkostnadspris.
Plats: Sundsvalls Kollektivverkstad, Paviljongvägen 11 (vid Sidsjö hotell) 852 40 Sundsvall 
Information och anmälan: Henrik Selin, henrik@tallman.se, 070-231 63 49

Helgkurs i grafik för nybörjare och fortsättare 16-17 september kl.10-16

Anmäl dig till Ulla-Carin, ulla_c@hotmail.com Max 8 deltagare, minimum 5 st. Kursavgiften är 550: - per deltagare och betalas till Sundsvalls kollektivverkstad på plusgiro 88 72 55-8. Medlemsavgift 320 kr måste erläggas för att få delta i grafikkursen. Efter genomgången kurs kan du jobba i grafikverkstan och delta i Kollektivverkstadens aktiviteter som målning, grafik och krokiteckning när du betalat verksamhetsavgift 550 kr/termin resp. 250 kr för studerande.

I kursavgiften ingår: svart färg och gemensamt förbrukningsmaterial som, schellack, trälim, lösningsmedel, krita och tarlatan. Tryckpapper och material till tryckplåtar finns att köpa på plats.
Välkomna!

Art Camp/bildkollo

14-18 augusti kl.11-15

Är du mellan 10 och 15 år och tycker om att rita, måla, skulptera är den här sommarlovsaktiviteten något för dig. Art Camp/Bildläger med föreningen Sundsvalls Kollektivverkstad. Vi erbjuder skapande verksamhet där vi skulpterar, målar, trycker och gör Land art (konstverk i naturen). Vi kommer att göra både gemensamma och individuella verk på temat ”Naturen”. En lättare lunch ingår. Max 20 deltagare.

Plats: Paviljongvägen 11, 3tr. Vid Sidsjö hotell

Kontakt och anmälan: Ulla-Carin Winter 076-841 28 71 eller ulla_c@hotmail.com Välkomna!

 

Obs! Sommarlovsaktiviteten på Kollektivverkstaden är nu fulltecknad, 20 barn och tonåringar kommer att delta. Vi kan endast erbjuda reservplatser fr.o.m. söndag 16/7.

Aktiviteten pågår måndag 14 augusti-18 augusti mellan kl.11-15. Under dessa tider är målarsal och grafikverkstad upptagna.

Siv Jonasson och Ulla-Carin Winter leder verksamheten.

Kontakt:Ulla-Carin Winter 076-841 28 71 eller ulla_c@hotmail.com


Välkommen till oss under helgens konstrunda!

 


Årets målarresa: Lindberga gård den 25-28 maj

Årets målarresa går av stapeln Kristi himmelfärds-helgen , den 26-28 maj (fr-sö), går till Lindberga gård. Det är en naturskönt belägen hästgård utanför Stöde. http://www.lindbergagard.se/

Förutsättningarna ser fina ut där borta, boende kostar 200 kr/natt. Var och en tar ansvar för sin egen mat och det finns även en restaurang en liten bit bort. För den händelse att det blir otjänligt väder, vad nu det skulle vara, bokar vi Ede gamla skola för inomhusmålning.

Det finns bäddar för 16 personer, fördelade på åtta våningssängar för de som vill sova över. Det går också bra att delta den tid man vill och sova hemma. Målarresorna är ett finfint tillfälle att träffa och lära känna andra i föreningen.

Föranmälan till Herman Englund, smygvinkel@hotmail.com, eller på uppsatt lista i kollektivverkstan senast 20 april.


Lions Konstrunda

Nytt för I år är att vi är med som ett stopp på Lions Konstrunda 20-21 maj. Ateljister uppmanas att hålla ateljéerna öppna och övriga medlemmar bjuds in att ställa ut i målarsalen. Det här är en kalasfin chans att möta allmänheten. Vi gör så mycket plats som möjligt på väggarna och ni som har egna skärmar får gärna ta med dem.

Vi kommer även att sälja lite kaffe så baka gärna och skänk till caféet.

Anmälan till Henrik Selin, 070-231 63 49, henrik@tallman.se


Dags för öppet hus – varmt välkommen!

En välbekant och uppskattad tradition för många. Den 7 maj öppnar vi dörrarna och bjuder in allmänheten mellan 12-16 då vi har öppet hus och öppna ateljéer på Kollektivverkstaden. Kom och mingla med andra konstintresserade samtidigt som du hjälper till att visa upp föreningens verksamhet. Vem vet hur många nya vi kan intressera?

Alla medlemmar bjuds in att visa upp sin konst. Ni bjuds också in att skänka alster till vår auktion som brukar vara både mycket uppskattad och samtidigt ge en välbehövlig slant till föreningen. Auktionist i år är Kristina Gillström.

Verk till auktion och utställning lämnas på uppmärkta platser i föreningslokalen senast den 4:e maj. Några alster skänkta till auktionen kommer att användas som priser i ett lotteri.

Då vi kommer att, som vi brukar, sälja fika får ni väldigt gärna baka något gott till caféet. Det lämnar ni i köket samtidigt som konstverken. Kakor som inte mår bra av att ligga i rumstemperatur till den 7:e stoppar ni såklart i frysen.


Sugen på att pröva något nytt? Unna dig lite djurisk inspiration!

Lördagen den 22 april kan du lära dig en rolig och lätt teknik som du sedan kan utveckla åt vilket håll du vill. Genom ett samarbete med Kollektivverkstan ges den här kursen till ett extra förmånligt pris för dig som är medlem. Läs mer och anmäl dig här!

(Klicka på bilderna så ser du de i ett större format)

 


Årets målarresa: Lindberga gård den 25-28 maj

Nu är planeringen för årets målarresa i full gång. Vi har preliminärbokat Lindberga gård utanför Stöde Kristi himmelfärds-helgen den 25-28 maj. Alla medlemmar är välkomna att delta. Mer information och intresseanmälan kommer inom kort, så håll utkik!


Anmäl dig till kvinnoutställningen

Nu är det dags att anmäla sig till vårutställningen/kvinnoutställningen ”Kvinnor med färg” på Galleri 13 Art & Litter. Anmälningslista och vaktschema finns nu uppsatta på verkstan. Alla medlemmar är välkomna att delta med sina verk. Utställningen pågår mellan den 4 och 18 mars.


Picknickdag vid Gärdehov

Lördagen den 14 januari bjuder vi in till en picnickdag med prova-på-verksamhet vid Gärdehov. Från Kollektivverkstans sida kommer vi att erbjuda målarmaterial i form av bland annat stafflier, olika färger, pennor och papper så att alla som vill kan prova på att teckna och måla.

Det är Sundsvalls kommun som står för arrangemanget, kallat Gärdeskoj – Sveriges största picknick. Förra året kom cirka 4 000 personer för att fika och få tillfälle att stifta bekantskap med olika föreningar. Alla aktiviteter är gratis – läs mer här!

Varmt välkommen!


Grafikkurs för nybörjare och fortsättare

Lördag och söndag 21-22 januari kl 10-16
Ledare: Ulla-Carin Winter

Under kursen har du möjlighet att göra både en linjeetsning i kopparplåt och collografi, en grafisk teknik med en kartong som tryckplåt eller en torrnålsgravyr.

Anmäl dig till Ulla-Carin, ulla_c@hotmail.com Max 8 deltagare, minimum 5 st. Kursavgiften är 550 kr per deltagare och betalas till Sundsvalls kollektivverkstad på plusgiro 88 72 55-8. Medlemsavgift 320 kr måste erläggas för att få delta i grafikkursen. Efter genomgången kurs kan du jobba i grafikverkstan och delta i Kollektivverkstadens aktiviteter som målning, grafik och krokiteckning när du betalat verksamhetsavgift 550 kr/termin resp. 250 kr för studerande.

I kursavgiften ingår: svart färg och gemensamt förbrukningsmaterial som, schellack, trälim, lösningsmedel, krita och tarlatan. Tryckpapper och material till tryckplåtar finns att köpa på plats.


2016

Julutställning på Galleri 13 Art & Litter

Det drar ihop sig till jul och därmed också den årliga julutställningen på Galleri 13 Art & Litter. Vill du vara med – skriv upp dig på listan som finns uppsatt på Kollektivverkstan, och glöm inte att också skriva upp dig på vaktschemat. Utställningen pågår den 3 – 10 december. Välkommen!
(Psst! Och du, passa på att köpa Kollektivverkstans superduperfina konstkalender då också. Då både stödjer du verksamheten och får en unik kalender att hänga på väggen).


Akvarellkurs den 29-30 oktober


Ledare: Carl Rydeman. Anmälningslista finns nu uppsatt på verkstan, Max 10 deltagare. Vid frågor ring Lena Backman på tel. 073-0791635


Vinnarna till 2017 års konstalmanacka är utsedda

Varm tack alla ni som bidragit med era verk till vår allra första konstalmanacka. Det har varit ett fantastiskt intresse och många inlämnade fina alster i blandade stilar. Nu har vi utsett vinnarna – här ser ni vilka det är:konstalmanackan-2017.pdf. Alla som har lämnat in konstverk måste hämta dem senast söndag den 25 september på Kollektivverkstan.

Konstens kraft, söndagen den 2 oktober

Medlemmar i Sundsvalls Kollektivverkstad både med och utan neurodiagnos bjuds in delta en kreativ heldag. Vi inleder med en kreativ workshop på förmiddagen och efter vår gemensamma lunch bjuds det på en entusiasmerande föreläsning av Anita Forsell.

Intresseanmälan till förmiddagens skapande och vår lunch görs senast den 26/9 till:
Anders Westin, Neuroförbundet Medelpad, 070-513 03 92, anders.konst@gmail.com
eller Henrik Selin, Sundsvalls kollektivverkstad, 070-231 63 49, henrik@tallman.se


Kroki- och målarhelg 9-10 april

Helgen 9-10 april träffas vi för att måla och teckna modell på Ålsta folkhögskola. Vi kör igång klockan 13 på lördagen och avslutar vid 12-tiden på söndagen. Vi äter middag tillsammans och frukost finns för den som sover över.
Avgift: 400 kr inkl modell, middag och kaffe. Vill du sova över – boka med Anders. Kostnad 250 kr. Välkommen till en kreativ helg med konstvännner!

Anmälan och information:

Ann Badman: 070-262 61 14
Anders Westin: 070-533 03 92


Öppet Hus den 24 april – auktion och fika

Som vanligt kommer vi att ha en konstauktion under Öppet hus, så bidra till föreningens verksamhet och fortlevnad genom att skänka ett eller två verk till auktionen. Lämna in dem på Kollektivverkstaden (ställ in dem i ateljén) senast onsdagen innan, det vill säga den 20 april. Passa också på att ”ställa ut” något av dina alster – några av väggarna använder vi till en medlemsutställning.

Vi behöver alla hjälpas åt med att baka så att vi har något kaffebröd att sälja under dagen. Ta med det när du kommer, alternativt lägg in det i frysen om du lämnar det tidigare. Tack och välkommen :)


Årsmöte söndagen den 20 mars

Välkommen till årsmötet söndagen den 20 mars klockan 18.00.

Slut upp till mötet om du har möjlighet – kommunen har dragit ner på vårt hyresbidrag, från 40 000 kr nu till 20 000 kr.
Om verkstan ska finnas kvar behöver vi slå våra kloka huvuden ihop för att få nya idéer om verksamheten.
Varmt välkomna!

Kvinna.nu – årets kvinnoutställning

Nu är det åter dags för kvinnoutställning på Galleri 13 Art & Litter – en utställning som vi kallar kvinna.nu. Kring det temat är det också fritt att associera när du skapar ditt bidrag. Max tre bidrag per person får lämnas in och vi garanterar att minst ett av dina bidrag kommer med.

Inlämning av alster är torsdagen den 3 mars klockan 12-13 på galleriet. Skriv upp dig på anmälningslistan som finns uppsatt på Kollektivverkstaden om du vill vara med.

(Endast medlemmar i Kollektivverkstaden kan delta)

Välkommen

Välkommen till www.sundsvallskonst.n.nu.

Nyhetsbrev

Länkar